Blog

 • Welcome Anas!

  Saya semakin resah kerana kontraksi acah-acah sahaja. Suami saya mengajak saya menemaninya ke KLCC

  Read more

 • Kalau yang hanya beri bantuan secara terpilih untuk kepentingan politik semata-mata, selagi itu rakyat yang dalam kebuntuan akan ‘stuck’ dalam taraf sosioekonomi yang sama.

  Read more

 • Pregnant…Lagi?!

  Rupanya serik seorang ibu itu, tidak kekal lama.

  Read more

 • Banyak penyesuaian perlu dilakukan dengan perubahan jadual suami saya dan juga kehadiran ahli keluarga baru. Acapkali apabila datang bisikan syaitan, saya akan self-talk bahawa…

  Read more

 • Mengapa tindakan undang-undang tidak berkesan pada peniaga tanpa permit ini? Ini persoalan yang bermain dalam fikiran saya dan menuntut kepada satu penyelesaian yang holistik, bukan sekadar dalam tempoh jangkamasa yang pendek.

  Read more

 • Alhamdulillah lega dan ringan sikit, selesai laksana mesyuarat pertama Jawatankuasa Penduduk Zon 3. Walaupun tidak semua hadir kerana ada yang masih di tanah suci mengerjakan ibadah haji, saya gembira dapat mempertemukan warga tempatan yang sangat prihatin tentang hal setempat. Terima kasih tidak terhingga buat Tuan Puan yang sudi menerima lantikan saya dan bersedia untuk bekerjasama […]

  Read more

 • “Abang, raya nanti macamana?” nada suara bertanya pun sudah berjaya dihidu suami saya. “Kita nak semua positif kan? Jadi kena fikir semua nak jadi positif, maka akan jadi positif.” jawab suami saya tegas.

  Read more

 • Adakah wanita hanya diberi tempat dan laluan HANYA apabila wanita buat bising? Make some noise ladies! Atau wanita harus beralah kerana ruang itu sudah terlalu sesak dengan terlalu ramai calon lelaki yang lebih kredibel? Atau wanita adalah warga kelas kedua dalam kepimpinan, malah posisi strategik yang hanya layak buat wanita adalah lantikan-lantikan politik ‘sejurus kita mencapai kemenangan’? 30% kuota adalah angka yang munasabah tetapi masih dipandang enteng dalam pemposisian wanita secara strategik di peringkat nasional.

  Read more

 • Namun, percayakah kita semua, yang menghalang kemajuan wanita juga terdiri di kalangan golongan wanita sendiri! “Bukankah dia juga seorang wanita seperti aku? Bukankah dia patut lebih empati?”  Maka, saya menulis untuk mengajak semua pembaca khususnya wanita untuk tidak menjadi toksik dalam kehidupan seorang wanita lain. Buang jauh-jauh PHD (penyakit hasad dengki), jatuh-menjatuhkan atau minima tidak mengeluarkan kata-kata yang tidak membantu meningkatkan kemajuan seorang wanita.

  Read more

 • Saya yakin dunia politik akan menjadi lebih baik apabila ahli politik semakin ramai terdiri daripada mereka yang takut pada Tuhan (God-fearing). Tidak melakukan perkara yang tidak baik walaupun di saat tiada orang melihat…..

  Read more

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s