Blog

 • “Di sebalik sokongan, ketenteraan yang ditunjukkan oleh rakyat Israel, 20 tahun yang lalu, nampaknya Perdana Menteri Netanyahu dan pemerintah Israel tidak benar-benar ingin menjatuhkan Hamas, dan mereka lebih suka menjamin ketenangan sementara bagi penduduk Tel Aviv dan pusat negara itu.”

  Read more

 • Tengahari tadi alhamdulillah diraikan dalam sebuah majlis sederhana bersama wakil sukarelawan dari 3 buah kebun komuniti dalam Zon 3 MPS. Terima kasih Puan Yusnani Abd Hamid selaku Pengerusi Kebun komuniti pertama pada 2018 yang menjayakan majlis ini. Turut hadir sebahagian daripada AJK Jawatankuasa Penduduk Zon 3, Tok Rosli, Ketua MPKK Kampung Changkat, Panji Yahya, Najib […]

  Read more

 • Mesyuarat Terakhir di MPS

  Dua tahun enam bulan sampai ke penghujung. Coretan #anfaalMPSjourney akan berakhir seiring berlabuh tahun 2020. Terima kasih tidak terhingga buat seluruh warga MPS

  Read more

 • Apabila pembangunan tidak terancang berlaku, malah laluan utama sebenarnya berada di atas tanah-tanah persendirian, maka siapa yang dipertanggungjawabkan untuk membina kemudahan awam melainkan kerajaan perlu ambil alih tanah-tanah persendirian ini daripada tuan tanah.

  Read more

 • Kita imbau insiden berdarah tembakan di dua buah masjid Christchurch, New Zealand pada 15 Mac 2019 yang membunuh 51 jiwa. Bagaimana Perdana Menteri New Zealand, Jacinda Ardern merespon kepada insiden tersebut?

  Read more

 • Sungai dibersihkan. Jambatan diceriakan. Komuniti diperkasakan.

  Read more

 • Jual Sampah Dapat Duit

  Penduduk perlu pra-daftar agar lori Trash4Cash dapat datang ke alamat rumah dan kutip sampah kitar semula. Sampah akan ditimbang dan direkod dalam resit mengikut kadar harga pasaran. Bayaran akan dimasukkan ke dalam akaun tuan rumah dalam masa 24-48 jam.

  Read more

 • Dua paparan ini sangat memualkan saya. Kuasa dan pengaruh bagai candu yang memperdayakan. “I have power, i can do anything, own and dictate anybody! I crave more and I must stay in power.”

  Read more

 • Adik-adik saya berjodoh dengan pasangan masing-masing yang ada dari negeri Kedah, Pahang, Johor dan Singapura. Setiap daripada mereka terdedah dengan budaya tersendiri. Selepas kahwin baru mengenali budaya dan cara berbeza. Kata kuncinya, kenal (ta’aruf).

  Read more

 • Pandemik ini perlu diinsafi sebagai satu teguran dan peringatan daripada Allah yang maha Kuasa menciptakan makhluk yang tidak tampak pada mata kasar tetapi menundukkan semua manusia.

  Read more

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s